January 10, 2011

Om oss

Graderingen våren 2007Kaigōzan dōjō grundades hösten 1990 av Mats Hjelm tillsammans med några kompisar. Dom hittade en perfekt lokal på Albygatan (där vi fortfarande håller till). Först kallade vi oss för BUS (BUjinkan Sundbyberg), sedan när vi 1993 gick med i Budoförbundet ändrade vi namn till SNTF (Sundbybergs Ninpo Taijutsu Förening).Namnet 海郷山 Kaigōzan (kai=sund, gō=by, zan=berg) tog vi 1995, detta var sista gången vi ändrade namn. Under 2005 hyrde vi oss hos Svea Budocenter på Sveavägen i Stockholm och startade upp nybörjarträning i city. I januari 2006 så anslöt sig Bujinkan SSIF (Bergshamra) till oss efter att ha förlorat sin lokal i Bergshamra (Solna), medlemsantalet fördubblades.

Varje år arrangerar Kaigōzan många träningsläger och seminarier där vi bjudit in svenska och utländska instruktörer. Vi åker också runt och stödjer andra klubbars läger runt om i världen. Det är många i klubben som åker till Japan och tränar med Hatsumi Sōke, några har också bott i Japan under en längre tid.

Kaigōzan Dōjō är nog kanske den mest kända klubben i Sverige utomlands. Mycket tack vare seriös träning, hårt arbete och organisation bakom Kaigousuru Taikai och andra läger av hög klass.

Kaigōzan är medlemmar i
Riksidrottsförbundet
Svenska Budo och Kampsportsförbundet
Bujinkan Honbu dojo
Svenska Bujinkanförbundet