Hoppa till innehÄll

Nagato Taikai Tyskland

Nagato Taikai Tyskland

Kaigozan Dojo Ă„kte till Nagato Taikai Tyskland

Vi var fem tappra hjÀltar frÄn Kaigozan Dojo som Äkte ner till Nagato Taikai Tyskland i Augusti 2022. Huvudinstruktören Mats Äkte ner tillsammans med Per, Andreas, Rasmus och Benjamin. PÄ flygplatsen trÀffade vi pÄ Steven och hans elever frÄn Gyokuryu Dojo, det visade sig att inga andra frÄn Sverige deltog pÄ lÀgret men det Àr okej.

Taikai lÀgret hade ungefÀr 600 deltagare frÄn circa 20 lÀnder. Nedan ser ni nÄgra bilder frÄn hovfotografen Oliver T. Rubert Photographie. Det var fotoförbud under hela Taikai vilket vi respekterade. Vi glömde tyvÀrr bort att ta selfies pÄ oss som grupp. DÀrför Àr dessa bilder det enda beviset vi har pÄ att vi var dÀr pÄ detta historiska ögonblick.


TrÀningen

För övrigt sÄ var Nagato Sensei pÄ vÀldigt gott humör. Den enda nackdelen Àr att han undervisade frÄn en scen sÄ det var lite opersonligt eftersom han inte kunde gÄr runt bland oss alla som han brukar göra i Honbu Dojo. Jag tror det har nÄnting att göra med ni vet vad.

Nagato Taikai Tyskland - Kraftfullt
I Bujinkan sparar vi oftast det avgörande slaget tills den attackerande befinner sig i en svag position.
Nagato Taikai Tyskland - Super Hongyaku
Nagato Sensei tittar in i kameran och tycks sĂ€ga att alla som brukar trĂ€na med mig vet vad som kommer… Super-hongyaku.

Vi trÀnade tre dagar i Taijutsu (obevÀpnat försvar), Hanbojutsu (försvar med stav/kÀpp), Kenjutsu (svÀrdstrÀning) och Muto-dori (obevÀpnat försvar mot kniv eller svÀrd).


Nagato Taikai Tyskland – Godan Testet

Nagato Sensei utförde ocksĂ„ Bujinkan Dojo’s Godan-test pĂ„ circa 25 personer. Testet gĂ„r ut pĂ„ att eleven sĂ€tter sig med ryggen mot Nagato Sensei och slappnar av. Nagato Sensei lyfter svĂ€rdet och vĂ€ntar (vanligtvis 5-10 sekunder) och hugger sedan plötsligt och fort utan förvarning mot huvudet. Om man rullar undan med bra tajming utan att bli trĂ€ffad klarar man testet och kan titulera sig Shidƍshi med graden 5 Dan i Bujinkan Dojo.

Andreas Hörberg frÄn Kaigozan Dojo var först ut att göra testet. Han klarade testet perfekt pÄ första försöket och satte en ribba för övriga elever. Endast en av alla 25 elever rullade för tidigt och fick sÀtta sig igen. NÄgra ryckte lite, nÄgra duckade Ät sidan, nÄgra rullade undan och tog bra distans. Men alla klarade testet pÄ första försöket.

Att trÀffa nÄgon i huvudet bakifrÄn Àr enkelt, det Àr inte det testet gÄr ut pÄ. Nagato Sensei vÀntar tills han kÀnner att det finns en kommunikation. NÀr han pÄbörjar att hugga nedÄt sÄ reagerar eleven instinktivt med att fly undan faran. Efter att ha förstÄtt att trÀningen hÀnger inte enbart pÄ reflexer frÄn de fem sinnena syn, hörsel, lukt, smak, och kÀnsel utan nÄnting annat, dÄ börjar den osynliga trÀningen i Bujinkan Dojo.


Om bilderna

Vi valde ut nÄgra bilder av över 1000 stycken. Alla foton Àr anvÀnda med tillstÄnd. Web-temat kan ha lagt pÄ filter och croppat nÄgra bilder, men ingen redigering av bilderna har gjorts. Tack Till Taikai för bilderna. Vill ni se mer bilder kontakta teamet nedan.

You are permitted to use any of these photos on your websites, social media and for other media usages. Please respect the two following points: 
- Creator: It is mandatory to name the creator of the photos when you publish them. For Instagram it is totally fine to add “Photo(s): @otr.photo” to the post, for Facebook it’s the same with my Facebook Site Oliver T. Rubert Photographie (I’ll put the links down below). For any other use case, just add “Photo(s): Oliver T. Rubert, www.otr- photo.de” 
- Editing and filters: Please do not use any filters or edit the pictures by yourself when you post them. The photos are edited in my style and the edit is part of my craftsmanship as a photographer. Furthermore it is protected by copyright, so please respect that. 
Thank you! I hope you enjoy these memories of the 2022 Nagato Taikai in Germany! 

Web: www.otr-photo.de
Facebook: www.facebook.com/photo.otr
Instagram: www.instagram.com/otr.photo 

LĂ€mna ett svar