Skip to content

Nagato Taikai Tyskland

Nagato Taikai Tyskland

Kaigozan Dojo åkte till Nagato Taikai Tyskland

Vi var fem tappra hjältar från Kaigozan Dojo som åkte ner till Nagato Taikai Tyskland i Augusti 2022. Huvudinstruktören Mats åkte ner tillsammans med Per, Andreas, Rasmus och Benjamin. På flygplatsen träffade vi på Steven och hans elever från Gyokuryu Dojo, det visade sig att inga andra från Sverige deltog på lägret men det är okej.

Taikai lägret hade ungefär 600 deltagare från circa 20 länder. Nedan ser ni några bilder från hovfotografen Oliver T. Rubert Photographie. Det var fotoförbud under hela Taikai vilket vi respekterade. Vi glömde tyvärr bort att ta selfies på oss som grupp. Därför är dessa bilder det enda beviset vi har på att vi var där på detta historiska ögonblick.


Träningen

För övrigt så var Nagato Sensei på väldigt gott humör. Den enda nackdelen är att han undervisade från en scen så det var lite opersonligt eftersom han inte kunde går runt bland oss alla som han brukar göra i Honbu Dojo. Jag tror det har nånting att göra med ni vet vad.

Nagato Taikai Tyskland - Kraftfullt
I Bujinkan sparar vi oftast det avgörande slaget tills den attackerande befinner sig i en svag position.
Nagato Taikai Tyskland - Super Hongyaku
Nagato Sensei tittar in i kameran och tycks säga att alla som brukar träna med mig vet vad som kommer… Super-hongyaku.

Vi tränade tre dagar i Taijutsu (obeväpnat försvar), Hanbojutsu (försvar med stav/käpp), Kenjutsu (svärdsträning) och Muto-dori (obeväpnat försvar mot kniv eller svärd).


Nagato Taikai Tyskland – Godan Testet

Nagato Sensei utförde också Bujinkan Dojo’s Godan-test på circa 25 personer. Testet går ut på att eleven sätter sig med ryggen mot Nagato Sensei och slappnar av. Nagato Sensei lyfter svärdet och väntar (vanligtvis 5-10 sekunder) och hugger sedan plötsligt och fort utan förvarning mot huvudet. Om man rullar undan med bra tajming utan att bli träffad klarar man testet och kan titulera sig Shidōshi med graden 5 Dan i Bujinkan Dojo.

Andreas Hörberg från Kaigozan Dojo var först ut att göra testet. Han klarade testet perfekt på första försöket och satte en ribba för övriga elever. Endast en av alla 25 elever rullade för tidigt och fick sätta sig igen. Några ryckte lite, några duckade åt sidan, några rullade undan och tog bra distans. Men alla klarade testet på första försöket.

Att träffa någon i huvudet bakifrån är enkelt, det är inte det testet går ut på. Nagato Sensei väntar tills han känner att det finns en kommunikation. När han påbörjar att hugga nedåt så reagerar eleven instinktivt med att fly undan faran. Efter att ha förstått att träningen hänger inte enbart på reflexer från de fem sinnena syn, hörsel, lukt, smak, och känsel utan nånting annat, då börjar den osynliga träningen i Bujinkan Dojo.


Om bilderna

Vi valde ut några bilder av över 1000 stycken. Alla foton är använda med tillstånd. Web-temat kan ha lagt på filter och croppat några bilder, men ingen redigering av bilderna har gjorts. Tack Till Taikai för bilderna. Vill ni se mer bilder kontakta teamet nedan.

You are permitted to use any of these photos on your websites, social media and for other media usages. Please respect the two following points: 
- Creator: It is mandatory to name the creator of the photos when you publish them. For Instagram it is totally fine to add “Photo(s): @otr.photo” to the post, for Facebook it’s the same with my Facebook Site Oliver T. Rubert Photographie (I’ll put the links down below). For any other use case, just add “Photo(s): Oliver T. Rubert, www.otr- photo.de” 
- Editing and filters: Please do not use any filters or edit the pictures by yourself when you post them. The photos are edited in my style and the edit is part of my craftsmanship as a photographer. Furthermore it is protected by copyright, so please respect that. 
Thank you! I hope you enjoy these memories of the 2022 Nagato Taikai in Germany! 

Web: www.otr-photo.de
Facebook: www.facebook.com/photo.otr
Instagram: www.instagram.com/otr.photo 

Leave a Reply