Hoppa till innehåll

Bujinkan Kaigozan Dojo IF

Organisationsnummer 802473-9388
PlusGiro 322109-0

Kaigōzan dōjō grundades hösten 1990 av Mats Hjelm tillsammans med några kompisar. De hittade en perfekt lokal på Albygatan (där vi fortfarande håller till). Först kallade vi oss för BUS (BUjinkan Sundbyberg), sedan när vi 1993 gick med i Budoförbundet ändrade vi namn till SNTF (Sundbybergs Ninpo Taijutsu Förening). 1995 ändrade vi namnet igen till 海郷山 Kaigōzan (kai=sund, gō=by, zan=berg).

Varje år arrangerar Kaigōzan många träningsläger och seminarier där vi bjudit in svenska och utländska instruktörer. Vi åker också runt och stödjer andra klubbars läger runt om i världen. Vi åker ofta till Japan och tränar med de Japanska mästarna.

Kaigōzan Dōjō är nog kanske den mest kända klubben i Sverige utomlands. Mycket tack vare seriös träning, hårt arbete och organisation bakom Kaigousuru Taikai och andra läger av hög klass.

Kaigōzan är medlemmar i Svenska Bujinkanförbundet (som är anslutet till Budo och Kampsportsförbundet och Riksidrottsförbundet).

802473-9388

Organisationsnummer
Trosbekännelsen

Bilder på vår lokal.

Här är lite bilder på vår lokal. Träningsytan är ca 65 kvm, under den heltäckande pressenningen ligger det halvmjuka judomattor. Vi har ett litet kök med japansk hörna, två omklädningsrum med varsin dusch, och gemensam toalett.

Vi som instruerar

Instruktörerna i Kaigozan Dojo har tränat i 20-40 år och är licensierade och godkända direkt under Masaaki Hatsumi Sōke i Hōnbu dōjō i Japan.

Dōjō-chō (Huvudinstruktör)

Mats mottar diplomet “Yūshu Shihan” från Hatsumi Sōke 2015

Instruktörer

  • Kent Thoren, Shidōshi 15 Dan
  • Per-Erik Morell, Shidōshi 15 Dan
  • Andreas Hörberg, Shidōshi 5 Dan
Andreas klarar Godan-testet
Andreas är vår nyaste instruktör. Han klarade Godan-testet i Augusti 2022 och kan titulera sig Bujinkan Shidōshi.

Hitta oss

Många går fel för att de inte läser att INGÅNGEN ÄR PÅ ANDRA SIDAN AV HUSET (GÅ RUNT UTESERVERINGEN TILL BAKSIDAN).
Adressen är ALBYGATAN 117 i SUNDBYBERG. Närmaste station är Sundbyberg C (bussar, T-bana. Pendeltåg och Spårvagn).