Hoppa till innehåll

Bujinkan Kaigozan Dojo IF

Organisationsnummer 802473-9388
PlusGiro 322109-0

Välkommen till hjärtat av Sundbyberg där tradition möter framtiden – välkommen till Kaigōzan Dōjō! Grundad i höstens anda 1990 av Mats Hjelm och en entusiastisk grupp vänner, har vår dojo vuxit från en liten sammanslutning till en framstående kraft inom Bujinkan Budo-taijutsu.

Från våra ödmjuka början på Albygatan har vi nu tagit ett stort steg framåt och flyttat till en ny, mer central adress i Sundbyberg, vilket gör det ännu enklare för dig att bli en del av vår gemenskap.

Genom åren har Kaigōzan Dōjō genomgått en fascinerande utveckling. Från vårt ursprungliga namn BUS (BUjinkan Sundbyberg) till att bli Sundbybergs Ninpo Taijutsu Förening (SNTF) när vi anslöt oss till Budoförbundet 1993. Slutligen fann vi vår sanna identitet som 海郷山 Kaigōzan, ett namn som speglar vårt geografiska läge och vårt engagemang för kampkonstens anda.

På Kaigōzan Dōjō är varje träning en möjlighet att utforska de djupa traditionerna inom Bujinkan, att lära från de bästa, och att dela med sig av kunskapen till nästa generation. Vi är stolta över att organisera träningsläger och seminarier årligen, där vi välkomnar både svenska och internationella instruktörer, och vi deltar även i evenemang världen över. Våra resor till Japan för att träna med de japanska mästarna är en central del av vår kontinuerliga strävan efter kunskap och excellens.

Kaigōzan Dōjōs rykte sträcker sig långt utanför Sveriges gränser, tack vare vår dedikation till seriös träning och vår förmåga att arrangera evenemang av högsta klass, som Kaigousuru Taikai. Vårt engagemang för Bujinkan Budo-taijutsu har också lett oss att bli en del av Svenska Bujinkanförbundet, Budo och Kampsportsförbundet, samt Riksidrottsförbundet.

Nu, med vår nya adress mitt i Sundbyberg, inbjuder vi dig att upptäcka den dynamiska världen av Bujinkan med oss. Vare sig du är nybörjare eller har tränat i åratal, finns det en plats för dig här på Kaigōzan Dōjō. Låt oss tillsammans utforska gränslösa möjligheter och bygga en starkare, mer upplyst framtid genom kampkonsten.

Bli en del av vår växande familj på Kaigōzan Dōjō – där tradition och framtid möts i varje rörelse..

802473-9388

Organisationsnummer
Trosbekännelsen

Bilder på vår lokal.

Kommer snart…

Vi som instruerar

Instruktörerna i Kaigozan Dojo har tränat i 20-40 år och är licensierade och godkända direkt under Masaaki Hatsumi Sōke i Hōnbu dōjō i Japan.

Dōjō-chō (Huvudinstruktör)

Mats mottar diplomet “Yūshu Shihan” från Hatsumi Sōke 2015

Instruktörer

  • Per-Erik Morell, Shidōshi 15 Dan Dai Shihan
  • Fredrik Markgren, Shidōshi 15 Dan Dai Shihan
  • Kent Thoren, Shidōshi 15 Dan
  • Andreas Hörberg, Shidōshi 6 Dan
Andreas klarar Godan-testet
Andreas är vår nyaste instruktör. Han klarade Godan-testet i Augusti 2022 och kan titulera sig Bujinkan Shidōshi.

Hitta oss

Vi är kvar i Sundbyberg, adressen kommer snart.

Närmaste station är Sundbyberg C (bussar, T-bana. Pendeltåg och Spårvagn).