Börja träna Bujinkan Budo-taijutsu i Kaigozan
Alla kan träna. Vi ser till den enskilda personen – varken kön, ålder eller ursprung har betydelse. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av kampkonst eller idrott.
Kort historia om vår art
Bujinkan dōjō budō-taijutsu 武神館武道體術 är en japansk stil som bygger på nio traditionella japanska skolor för kampsport som använts av samurajer och ninja*. Syftet med träningen är att lära sig självförsvar, därför tränas allt ifrån obeväpnad kamp till beväpnad kamp med slag, sparkar, kast, grepp, frigörningar m.m.
Bujinkan ninpō-taijutsu, även känt som Bujinkan budō-taijutsu, bygger på nio traditionella japanska skolor för kampkonst, vilka har använts av samurajer och andra krigare i de otaliga inbördeskrig som härjade medeltidens Japan. Efter Japans enande i 1600-talets början, levde de kvar och tränades. Hatsumi Masaaki är idag stormästare över de traditionella metoderna, vilka är samlade under det gemensamma namnet Bujinkan dōjō budō-taijutsu.
Träningen i Kaigozan Dojo
Träningen sker företrädesvis på traditionellt sätt, men den funktionella aspekten poängteras ständigt. Detta gör att kampformen fortfarande är levande i det moderna samhället. Kort sagt, traditionell budō för kropp och själ i nutid. Som kampsystem täcker Bujinkan budō-taijutsu såväl obeväpnad som beväpnad kamp. Metoderna inbegriper slag, sparkar, kast, grepp, frigörningar, bland mycket annat, både som stående och markkamp. Den beväpnade kampen tränas med traditionella japanska redskap så som stavar, svärd, spjut och naginata, japansk hillebard. Rörelse, distans, positionering och timing betonas istället för hastighet och styrka.
Träningen börjar oftast med gemensam uppvärmning och stretchning, på avancerade träningar kan uppvärmningen vara enskild. Konditions- och styrketräning samt längre stretchningsövningar uppmuntras eleven att göra vid sidan av träningstid med instruktör för att få ut maximalt med teknisk undervisning. Sedan fortsätter träningspasset med fallteknik som också är en del i uppvärmningen. Fallteknik (taihenjutsu-ukemi) är oerhört viktigt i Bujinkan för att lära eleven att kunna ta emot en teknik utan att skada sig. Säkerhet är viktigt och får inte underskattas. Därefter tränar man på allt ifrån grundtekniker till avancerade tekniker, t.ex. slag, sparkar, kast, grepp och fastlåsningstekniker. En mot två eller flera motståndare. Även vapentekniker tränas, försvar mot olika vapen osv.
På längre sikt, efter att ha tränat en stund och vunnit instruktörens förtroende får eleven börja träna alla typer av vapen. Traditionella vapen som ingår är t.ex. knivar och svärd, korta pinnar, batonger, korta och längre stavar, spjut, hillebard, rep och kedjor, m.m. Även försvar mot modernare vapen som pistol, tårgas m.m. praktiseras. Kort sagt kan vad som helst användas som vapen i försvar. Poängteras bör att vapenträning aldrig får ta överhand inte ens för de som tränat en längre tid.

Träningstider
- Tisdagar kl 19:30-21:00
- Torsdagar kl 19:30-21:00
Avgifter
- Provträning är gratis
- Årsavgift (Jan-Dec) 4500kr
- Halvår (Jan-Jun/Jul-Dec) 2750kr
- Månadsavgift 600kr
- En träning 150kr
PlusGiro 322109-0
Alla avgifter skall betalas till vårt plusgiro. Var vänlig ange vad betalningen gäller som referens.
Albygatan 117 i Sundbyberg

Anmälan; Nej vi vill inte ha anmälningar!
Om du vill börja träna så kommer du till oss och pratar med instruktören.
Glöm inte ta med träningsoverall om du vill provträna.
Kom i tid!
Promo Video
Vi gjorde denna promo video 2008, den är gammal men visar forfarande ganska mycket om hur ett träningspass kan gå till. Alla träningspass skiljer sig från andra, vi är inte tråkiga på det sättet. Bortse från ljudet, vi hade använt musik utan tillstånd så vissa segment är ljudet borttaget.
När man kan börja träna
Vi ser inte på träningar som terminsvis, utan när vi beslutar oss för att börja träna så börjar vi träna oavsett tid på året. Att börja träna är ett livstidsval, därför välkomnar vi er när som helst på året och är villiga att ge er ett förmånligt pris till nästa termin startar.
Vem kan/får träna hos oss
Vi har tyvärr inga barngrupper, för barn rekommenderar vi judo. På Vi har en åldersgräns från 15 år och uppåt.
Vi accepterar inga kriminella eller labila personer som har uppsåt att missbruka det vi lär ut. Vi förbehåller oss rätten att neka personer till träning. Om till exempel vi känner på oss att det finns en risk att någon skapar fara för sig själv eller andra. Vi accepterar inte heller personer som skapar intriger i klubben genom ryktesspridningar, manipulation och dyligt.
Vad man bör tänka på när man kommer till träningen
- Träningen börjar på det klockslag som står i schemat. För att hinna byta om rekommenderar vi att du kommer en kvart innan utsatt tid.
- Om du är sen ta kontakt med instruktören innan du rusar in.
- Som nybörjare går det bra att träna i vanliga träningskläder. Efter första graderingen rekommenderar vi att du köper en gi, en traditionell träningsdräkt. På fötterna bär vi strumpor eller tabi (japanska mockasiner).
- Vi har dusch och omklädningsrum för herrar och damer.
- Lämna inga matrester (inte ens i papperskorgarna) kvar i dojon, kvarglömda kläder och handdukar kastas.

Vårt motto är
Vart än jag går, är alla lite säkrare när jag är där.
Var än jag är, har den i nöd en vän.
När jag återvänder hem, är alla glada för att jag är där.
Krigarens trosbekännelse av Robert L. Humphrey
Dojons Lag
- att veta att tålmodighet kommer först
- att veta att människans väg föds ur rättvisa
- att ta avstånd från girighet, lättja och egensinne
- att erkänna vemod och oro som naturligt, och att eftersträva det orubbliga hjärtat
- att inte avvika från lojaliteten och den broderliga kärlekens väg, och att alltid utforska djupare in i budons hjärta
Att följa dessa fem punkter ovan är Dojons lag.