Hoppa till innehåll

Mats Hjelm – 4-5 Juni i Kaigōzan dōjō

Temat för detta seminarium är 人略の之巻 Jin Ryaku no Maki, de lite mer avancerade taijutsu grunderna i Bujinkan dōjō. Teknikerna kommer att läras ut mycket grundligt på en enkel nivå, sedan visas olika varianter och tillämpningar på samma teknik.

Träningen i Bujinkan är inte linjär, det vill säga att man börjar med teknik 1 och lär sig den ordentligt innan man går vidare till nr 2, nr 3 och så vidare. Utan träningen i Bujinkan är mer irreguljär, det vill säga att man tränar på en teknik ett tag och sedan byter till en annan. För att vid ett senare tillfälle komma tillbaka till samma teknik igen och bygga på med ytterligare kunskap. Därför är detta seminarium öppet för alla oavsett grad! Alla kommer att dra nytta av träningen och bygga på sin förståelse för Bujinkan budō-taijutsu.

Information om lägret

Lägret kommer att hållas i Kaigōzan dōjō, om vädret är alltför illa är vi utomhus (på andra sidan vägen vid vattnet). Vi samlas i dojon på morgonen och tar beslut om det blir inne eller ute. Anmälan sker på Facebooks event sida, om du inte har Facebook, mejla Mats att du kommer. Priset för lägret är 300 kr om du deltar en dag eller båda dagarna. Obs! Betalning är kontant på morgonen, eller vid första pausen.

天地人略の之巻 Ten-Chi-Jin Ryaku no Maki (himlen, jordens och människans principer)

Den första taijutsu-nivån kallas 天 Ten (himmel) där är kroppsrörelse och kroppsstruktur lärdomen. I Kaigōzan dōjō rekommenderas dessa tekniker för nybörjare till 7 kyu.

Den andra taijutsu-nivån kallas 地 Chi (jord) där är tekniskt utförande och korrekta vinklar och riktningar lärdomen. I Kaigōzan dōjō rekommenderas dessa tekniker för 6 kyu till 4 Kyu.

Den tredje taijutsu-nivån kallas 人 Jin (människa) där knyts allting från de två första nivåerna samman. Här är tajming och flödande tekniker lärdomen. I Kaigōzan dōjō rekommenderas dessa tekniker för 3 kyu till 1 kyu. För 1 dan svart bälte bör man kunna utföra alla dessa tekniker dugligt. Att bemästra dom är egentligen en hel livsprocess.

人略の之巻 JIN RYAKU NO MAKI

Översatt till Svenska betyder det ungefär “volymen som beskriver människans principer”. Det är här man kan se utövarens sanna natur. Tekniker som kommer att studeras under detta seminarie är följande…

  • Suwari Kata – sittande tekniker (5 tekniker)
  • Katate Dori Kata – försvar från ett enhandsgrepp (5 tekniker)
  • Ryote Dori Kata – försvar från ett två handsgrepp (7 tekniker)
  • Haibu Yori Kata – försvar från grepp bakifrån (5 tekniker)
  • Tsuki Uchi Kata – försvar från ett slag (9 tekniker)
  • Keri ni Taisuru Uke Kata – försvar från en sparkattack (5 tekniker)
  • Tsuki to Keri ni Taisuku Kata – försvar mot slag och sparkar (5 tekniker)
  • Nage Kaeshi Kata – kontring mot kast (8 tekniker)
  • Muto Dori Kata – obeväpnat försvar mot kniv-, svärds-attack (5 tekniker)
  • Zanto Tonko no Kata – försvar och flykt (7 tekniker)

Ten-Chi-Jin Ryaku no Maki video

httpv://www.youtube.com/watch?v=i2LN9ZiBHTM

Köp hela Ten-Chi-Jin Ryaku no Maki filmen på BUDOSHOP.SEDetta är en trailer från en film Mats spelade in i Kaigōzan dōjō under 2003/2004. Alla tekniker finns med och visas tydligt utan förklaringar och en massa snack. Filmen är avsedd som referensmaterial, och inte som instruktionsfilm.

Filmen finns som VideoCD och kan spelas upp på DVD spelare eller dator.
Från 2011 finns den också i standard h.264 format för nedladdning. Du kan ha filmen i din iPod, iPhone, iPad eller vilken annan apparat som helst som kan spela upp standard h.264 videos.

Klicka på omslaget till höger för mer information.
Andra filmer som kan vara intressanta… https://www.budoshop.se/store/video…basics/unarmed

Lämna ett svar